Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FUNDA KARAYEL

Oyuncuların imaj savaşı

Oyuncu olmak zor iş vesselam; düşünsenize senaryoda çok etkilendiğiniz bir karakter için 10 kilo almanız gerekiyor ya da saçınızı rengarenk boyamanız gerekebiliyor. Hollywood'da kadın-erkek birçok başarılı oyuncu da rolleri uğruna güzelliklerinden vazgeçti. 'The Dallas Buyers Club' filmi için 30 kilo veren yakışıklı aktör Matthew Mc- Conaughey ile 'American Hustle' filmi için 22 kilo alan Christian Bale; en iyi imaj değişimi örneklerinden. Charlize Theron'un 'The Monster' filmindeki rolü için 18 kilo vererek hastaneye kaldırıldığını da unutmayalım tabii. 'Türk oyuncularımız da Hollywood oyuncuları kadar cesurlar mı?' diye küçük bir araştırma yaptım. Bizdeki en büyük imaj değişikliği; bıyık ya da sakal bırakmak.

TURUNCU SAÇLI
Son günlerde, malum Bizans filmi için imaj değiştiren oyuncu Tolgahan Sayışman'ın saç rengi konuşuluyor. Neymiş efendim çok büyük bir imaj değişikliğiymiş! Saç rengi açtırmanın nesi büyük değişim? Tolgahan Sayışman rol gereği daha ciddi, radikal kararlar verebilecek bir oyuncu bence; bu küçük değişimle bu denli bir mübalağayı hak etmiyor.

ULUSOY DA ARTIK SAKALLI
Rol gereği imaj değişikliğinin en moda hali sakal ya da bıyık bırakmak. Engin Altan Düzyatan; 'Romantik Komedi Balayı' filminin çekimlerini, dizideki imajının devamlılığı açısından erteledi. Yani anlayacağınız dizi bitmedi, imaj da değişmedi. Sevilen oyuncu Çağatay Ulusoy da yeni filmi için sakallarını uzattı. Yönetmenliğini Ali Bilgin'in yapacağı filmde gitar çalan müzisyeni canlandıran Çağatay Ulusoy, bu rol sayesinde imaj değiştiren sakallı oyuncular kervanına katıldı.

14 KİLO VERDİ
Ünlü oyuncu Engin Hepileri'nin 'Yağmur: Kıyamet Çiçeği' filminde Kazım Koyuncu'yu canlandırmak için tam 14 kilo verdiğini biliyor muydunuz? Ünlü oyuncu, sadece tek öğünle beslenerek bunu başarmış, gerçekten bravo!

'OLAY İMAJ!'
Başlık lütfen yanıltmasın, olay imaj diye bahsedilen Kenan İmirzalıoğlu'nun 'Karadayı' dizisindeki rolü için saçlarını kestirmesi. Araştırmamı yaparken en çok güldüğüm haberlerden biriydi bu. Saç kestirmek gerçekten olay bir imaj mı? 'Ünlü oyuncu tanınmayacak halde' demezler mi bir de, ah orada ölecektim! En ufacık bir değişim yok gerçekten. Bu kadar büyük imaj değişikliklerini bizim oyuncularımız kaldıramaz, biz hepten vazgeçelim, Hollywood devam etsin. Hepinize yeni imajlar!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA